dilluns, 7 d’octubre del 2013

La Júlia ens proposa un conte! Ou, pastanaga o cafè?

He trobat oportú escollir com a motivació una petita història que el meu pare hem va explicar un dia en comptes d'una cançó. La història, diu així

Un dia, una nena petita va tornar a casa després del cole amb la seva mare. Havia tingut problemes a l'escola, especialment amb uns companys que no paraven de molestar-la.
Davant d'aquest fet, el seu pare, li va agafar la mà i se la va endur a la cuina. Per fer-la reflexionar, li va proposar fer un experiment. Van anar a la nevera i van agafar amb molta cura un ou i el van posar dins d'un recipient que contenia aigua bullint. Passats uns minuts, van treure l'ou i ja no era tant fràgil, l'ou s'havia convertit en un ou dur. A continuació el pare li va dir:"agafa aquesta pastanaga i posa-la també en aigua bullint". Passat un cert temps la van extreure i l'efecte va ser el contrari, la pastanaga s'havia estovat. La nena, no acabava de veure que li volia dir el seu pare amb tant experiment. Per últim, van agafar cafè i el van posar, novament, dins d'una tassa que contenia aigua bullint. En aquest cas, l'aigua havia canviat de color i de sabor, ja no era aigua sinó una tassa de cafè.
El pare, li va preguntar què li suggeria tot això i la nena no va saber contestar. El seu pare, tot seguit va dir-li: "després d'haver posat tres cossos diferents en la mateixa aigua bullint, hem obtingut tres respostes diferents de cada cos. L'ou s'ha tornat més dur, més fort. La pastanaga més tova, més dèbil. Però el cafè... el cafè ha aconseguit canviar l'aigua fent que esdevingui el que ell és, cafè." 

Davant el mateix entorn i les mateixes adversitats hi ha diverses maneres de reaccionar, podríem enfadar-nos i pegar un cop de puny, podríem posar-nos a plorar desconsoladament o podríem aconseguir canviar l'entorn i treure el millor de nosaltres, canviar la realitat. Així que deixo aquesta pregunta per a pensar,  què és el que s'ha de tenir a diferència de l'ou i la pastanaga per aconseguir canviar l'aigua?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada